Sunday, April 15, 2007

Parti keliru, Pemimpin Keliru dan Pakatan keliru

Pas masih berada dalam keadaan keliru. Macam salah seorang pemimpinnya di Selangor Dr. Hasan Ali yang terkenal dengan gelaran Mr. Split Personality - kerana personaliti yang berubah-ubah.

Pas Selangor dikatakan yakin PKR akan menang jika meletak bekas Pengerusi Guthrie, Tan Sri Khalid Ibrahim sebagai calon Dun Ijok. Justeru pemimpin Pas Selangor Hasan Ali dan Khalid Samad berjanji Pas akan turun berkempen jika Khalid bertanding.

Ishhh apa sudah jadi ni ya maulana ya habibi ya hassan ali. Sekejap boikot sekejap tidak. Jika dulu boikot sebab SPR, apakah kali ini boikot atau tidak bergantung kepada siapa calon PKR?

Pemuda Pas kata parti tersebut harus terus boikot pilihan raya kecil.

Lagi keliru Hadi Awang pula berkata Barisan Alternatif akan berbincang sama ada untuk boikot atau tidak dalam pilihan raya kecil Ijok. PKR sudah sah mahu letak calon. Jadi hadi nak bincang dengan siapa lagi? Ada BA barukah?

Lagi kita keliru. Siapa dalam BA ni? DAP kata tidak boleh kerjasama dengan Pas, Pas pula tidak mahu duduk semeja dengan DAP.

Hanya tinggal Keadilan jadi suami berpoligami. Sekejap rumah isteri tua, sekejap rumah isteri muda, tapi dua-dua isteri tak boleh bertentang mata.

No comments: